I Din närvaro

Jag väntar här och vill att Du skall tala.
Jag längtar efter värmen i Din röst.
Ett ord förändrar allt så lär mig lyssna,
till Dig som ger mig frid och mod och tröst.

Jag väljer Gud att öppna upp mitt hjärta
och inte vända blicken bort från Dig.
För när jag jämför mig med alla andra,
försvinner perspektiven framför mig.

I Din närvaro vill jag va.
Allt som stressar mig jag stänger av.
I Din närvaro ser jag klart.
I Din frid jag dröjer kvar.

Min framtid den finns dold i Dina händer.
Så jag får vila tryggt här nära Dig.
För i ditt pussel passar alla bitar.
Det kan jag inte se när jag går själv.

I Din närvaro…

När alla världens krav blir för stora.
Så hjälp mig stanna upp och se på Dig.
Då måste oron stilla sig och tiga,
inför Dig, inför Dig.

I Din närvaro…

I min vardag finns det mycket som kan stressa och pressa mig. Mycket kan kännas tungt och jobbigt. Så tror jag det är för alla. När det känns så har den här låten fått hjälpa mig. De senaste dagarna har jag satt på just den här låten på morgonen när jag slänger i mig frukosten innan jobbet. Orden och tonerna får mig att stanna upp och tänka efter.

Kanske jag kan ta en minut mer än vanligt för att hinna ta ett extra andetag och låta stressen som finns runt och i mig, rinna av. I Guds närvaro, med honom i fokus, finns det ingen anledning för stress och oro. Hos honom får jag vila och känna frid och tröst. Men jag måste själv göra valet att stanna upp, att vända mig mot Gud och öppna upp mitt innersta för honom. Jag får lita på att han har kontrollen över mitt liv, att han vet vägen jag ska gå och att han vill gå den med mig.

I Guds närvaro, med honom i fokus, finns det ingen anledning för stress och oro.

När jag kommer till slutet av tredje versen brukar jag nynna med. Just texten om att livet är som ett pussel där alla bitar passar även om jag inte kan se det, ger mig en tydlig bild av hur det kan vara. Ett pussel som inte är lagt ser minst sagt kaotiskt ut, men bit för bit kan man skapa en helhet, en färdig bild. Så kan det verkligen vara med livet också. Det kan kännas kaotiskt, ologiskt och tungt men Gud har en plan som vi har svårt att se. 

I sticket får jag sedan be Gud om hjälp att stanna upp och se på honom. När mina problem blir för stora och pressen för tung, då får jag ropa på hjälp och vända mig till Gud. Han finns alltid där. Men även om vi själva måste vända oss till Gud så gör vi inte det ensamma. För Gud är med oss i omvändelsen också. Han stöttar och ger kraft och möter oss med öppna armar. 

Foto: Antony Bec, unsplash.com
DELA
Föregående artikel100 000 kr i en ICA-kasse
Nästa artikelKan man ge för mycket?