Jaha, då var ännu ett år nästan slut. Ett år fyllt av plugg och fritid, vänner och ovänner, sorger och glädjeämnen. Det här är ett år som har förvandlat ditt liv – på ett eller annat eller flera sätt. På nyårsafton är det lätt hänt att man håller förhör med sig själv för att se vad man har gjort av året, som nu är borta. Men även om du inte kommer att tänka på så mycket, även om tiden verkar vara bortslösad, så tror jag att det har hänt mycket som du inte tänker på. Små saker som just inte verkar banbrytande, men som ändå har gett dig nya mål, ny motivation, mer mognad. Lars Artman skriver i sin introduktion till Ordspråksboken att en äkta relation till Gud visar sig i att man tror med huvud, hjärta och hand. Så skulle jag vilja formas genom åren och det sker oftast inte genom stora händelser, utan genom den vardagliga kontakten med Gud.

Lite julgodis bjuds det också på i Insidan den här gången. Bengt Pleijels fantasifulla text berättar om varför Jesus överhuvudtaget kom till jorden och julnovellen handlar om hur det kan vara att föra det budskapet vidare till andra, till dem av våra vänner som fortfarande inte vet. Det är inte alltid så lätt, men i novellen finns uppmuntran att hämta. Dessutom funderar månadens Spanare över julgåvor.

Lätt är det inte heller alltid att leva tillsammans med andra människor. Några tankar om och egna erfarenheter av det har jag skrivit ner och hoppas att de ska kunna bli någon till hjälp. Känn dig fri att välja och vraka bland texterna. Jag hoppas att du hittar något, som verkligen blir till hjälp, tröst, vägledning och utmaning. Med andra ord: till välsignelse.
God jul och gott nytt år önskar redaktionen

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelGud hör min bön
Nästa artikelEn säker grund