I somras lyssnade jag på ett sommarprat med läkaren Anders Hansen. Det handlade om varför det är så viktigt att motionera. Regelbunden träning gör att vi mår psykiskt bättre, får bättre minne och koncentrationsförmåga och minskar risken att drabbas av sjukdom. Efter att ha hört hur viktigt det är med motion blev jag verkligen motiverad att göra träning till en rutin i min vardag, men det var inte förrän jag hittade en kompis som också ville börja träna som jag riktigt kom igång.

I kyrkan och ungdomsgruppen får vi ofta höra att det är viktigt att ta tid med Gud varje dag. Vi kallar det för andakt. Varför är det så viktigt? Vad händer om man gör det? Vad händer om man inte gör det? I detta nummer av Insidan ville vi ta reda på just detta. I en inspirerande artikel berättar Lina Erkesby om sina erfarenheter av andakt. Daniel Lyckander skriver om profeten Daniels goda rutiner för andaktslivet och Emelie Berg och Jakob Andersson uppmuntrar oss att ta hjälp av varandra.

För att komma igång med daglig andakt tror jag vi kan göra lite som med träningen

Dessutom har vi låtit en testpanel på fem personer testa varsin andaktsform under fyra veckor och dela med sig av hur det gick. För på samma sätt som det finns olika sätt att motionera finns det olika sätt att ha andakt.

För att komma igång med daglig andakt tror jag vi kan göra lite som med träningen: Låta oss inspireras och motiveras av allt det vi har att vinna på det, hitta en andaktsform som vi tror passar oss, planera in det som en rutin i vardagen och hitta någon som kan peppa oss de dagar vi inte orkar själv!

Under tiden som vi jobbat med detta nummer har jag inte själv kunnat låta bli att inspireras och få ny motivation till att ta tid för Jesus. Jag hoppas att du också ska känna så när du läser tidningen!

Bön: Gud, tack för att du inte är långt borta, utan längtar efter att möta just mig. Tack för att jag får lov att komma till dig och att du alltid har tid för mig. Amen.