För några år sen funderade jag mycket på varför jag var satt här på jorden och vad meningen med mitt liv var. Jag hade kommit fram till att det är centralt att ha en personlig relation med Gud, men varför kan jag då inte bara skippa livet här på jorden och komma direkt till himlen för att ha en relation där? Varför ska jag misslyckas och lida i mitt liv om jag ändå kan uppfylla mitt syfte utan det? 

Låt Ditt hjärta slå i mig

Gud, väck upp mitt inre,
så jag kan börja
att tänka som Du.
Gud, öppna upp mina ögon,
så jag kan se dem som ropar efter Din hjälp.

Jag vill gå dit Du går,
vart Du än kallar,
hjälp mig att följa.
Jag vill se dem Du ser.
Låt Ditt hjärta slå i mig.

Gud, ta mina händer,
så jag kan göra
Din vilja idag.
Gud, led mina steg nu,
för dit Du går är också dit jag vill gå.

I styrka och svaghet,
min tillflykt är,
min tillflykt är i Dig.

Jag vill gå dit Du går,
vart Du än kallar,
hjälp mig att följa.
Jag vill se dem Du ser.
Låt Ditt hjärta slå i mig.
Jag finner hopp i Dig.

Ungefär samtidigt var jag på en lovsångskväll där lovsången “Låt ditt hjärta slå i mig” sjöngs och något klickade i mig. Den visar så tydligt på varför jag behövs här på jorden, för att jag ska få Guds hjärta och på så sätt dela honom med alla människor runt omkring mig. Först och främst är jag här för att lära känna Jesus och ju närmare jag kommer honom desto mer kommer han att  speglas till dem runt mig. Det enda jag behöver göra är att bjuda in honom i mitt liv och vara uppmärksam på vart han leder mig. Mitt fokus behöver bara vara på Gud, så använder han mig där jag behövs för dem runt omkring mig.

“Först och främst är jag här för att lära känna Jesus”

Det här är än idag en lovsång som jag frekvent lyssnar på för att påminna mig om att välkomna Gud in i varje del av mitt liv så att jag kan få vara ett verktyg för honom här på jorden. Men också för att påminna mig om att jag vill dela hela livet med Gud, i styrka och svaghet vill jag att min tillflykt ska vara hos honom. Det är så befriande att inte behöva leva ensam utan att få gå igenom allt tillsammans med Gud. Meningen med mitt liv är att följa med honom genom livet, ända fram till himlen och in i evigheten.