Jag hade inte styrketränat på flera år men svängde förbi gymmet i förra veckan och tränade en halvtimme. Det gav fantastiskt resultat – musklerna växte så mycket att jag har fått kassera alla mina gamla t-shirts och numera tar jag 300 kg i bänkpress lätt.

Nej, självklart är det inte så det går till. Efter en halvtimme på gym skulle man inte se någon skillnad på mina muskler över huvudtaget. Det vet alla som styrketränat. Att bygga stora, starka muskler tar tid, tid och ännu mer tid. Många reps, många set, många träningstillfällen, år efter år… resultatet kommer sakta men säkert för den uthållige.

Vi lever i en tid där vi kräver snabba resultat. Men livet med Gud ta

Den inställningen kanske vi skulle behöva lite mer i vårt liv med Herren. Jag tror ofta vi saknar den. En stark tro, att lära känna Gud mer, en större glädje över Jesus och eller en större bibelförståelse kommer inte efter en halvtimme på gym! Men den som ofta och regelbundet finns i Guds närhet – genom att läsa och lyssna på hans ord, att ta emot honom i nattvarden och att vända sig till honom i bön – den kommer förvandlas… på sikt! Vi lever i en tid där vi kräver snabba resultat. Men livet med Gud tar tid! Varje möte med honom är viktigt, varje möte med honom ger något – även om du kanske inte alltid märker någon skillnad efter varje predikan du lyssnat på eller varje gång du läst din bibel. Men det märks en enorm skillnad på sikt mellan de som har styrketränat länge och regelbundet och de som inte har gjort det.

Foto: Aidan Meyer
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan 2014-2023 men arbetar numera på Strandhems bibel- & lärjungaskola samt med Ledarutbildningen. jakob.andersson@strandhem.nu
DELA
Föregående artikelMåste vi ha Jesus?
Nästa artikelEn gren i vinträdet