Oh, the overwhelming, never-ending, reckless love of God! Jag älskar lovsång och en av mina absoluta favoriter är låten Reckless Love. Vi ska dyka ner lite i vad denna låt handlar om, och på så sätt kanske få nya perspektiv på texten. Häng med!

Reckless Love – Bethel Music

Vers 1
Before I spoke a word, You were singing over me*
You have been so, so good to me
Before I took a breath, You breathed Your life in me
You have been so, so kind to me

Refräng
Oh, the overwhelming, never-ending, reckless love of God
Oh, it chases me down, fights ‘til I’m found, leaves the ninety-nine
I couldn’t earn it, I don’t deserve it, still You give Yourself away
Oh, the overwhelming, never-ending, reckless love of God

Vers 2
When I was Your foe, still Your love fought for me
You have been so, so good to me
When I felt no worth, You paid it all for me
You have been so, so kind to me

Bridge
There’s no shadow You won’t light up
Mountain You won’t climb up
Coming after me
There’s no wall You won’t kick down
Lie You won’t tear dow
Coming after me

Det övergripande temat i låten kan man hitta redan i titeln. Reckless love kan översättas till orädd eller ofattbar kärlek. Vad menas med att kärleken är orädd och ofattbar? Jo, att Gud älskar oss och gör vad som helst för att få vara del av våra liv. Han är inte rädd för risken att inte bli älskad tillbaka. Det han bryr sig om är att få vara med oss. Detta betonar låtskrivarna gång på gång i texten.

I första versen sjunger vi “Before I spoke a word, You were singing over me”. Jag tolkar det som att innan vi ens fanns som människor eller hade funnit Gud så hade han stora planer för oss. Låtskrivarna vill peka på hur stor Gud är och att han alltid ligger flera steg före oss i allt som vi tar oss för.

Refrängen är en hyllning till Guds kärlek för oss människor”

Refrängen är en hyllning till Guds kärlek för oss människor. “Leaves the ninety-nine” är en referens till Matteusevangeliet 18:12-14, liknelsen om det förlorade fåret. Även om vi vandrar bort från Gud under en period i livet så älskar Gud oss lika mycket.

Raderna “When I was Your foe, still Your love fought for me” och When I felt no worth, You paid it all for me” i vers två vill visa på att Gud i sin kärlek jobbar för oss även om vi själva är emot honom (foe = fiende), och att även om vi själva kan känna oss värdelösa ibland, så är vi alltid oändligt värdefulla i Guds ögon. Vi är så värdefulla att Jesus dog för oss för att vi skulle få evigt liv. Gud älskar oss oändligt mycket, kom ihåg det.