Uppsökt av Jesus

Nils skrattar till. Det känns ovant att prata rakt ut mot ett källartak. ”Gud, om du finns så hjälp mig att tro på dig mer” provar han att be. Nils får svar.

Namn: Nils Dahlvig
Bostadsort: Örkelljunga
Sysselsättning: pluggar till sjuksköterska, jobbar i second hand-affär och är snart även busschauffö
Intressen: umgås med vänner, skapa musik och åka longboard
Fun fact: Brottas gärna med lill-brorsan

Nils Dahlvig växte upp i en trygg familj och fick tidigt fina vänner. Hans föräldrar var inte kristna, men lärde honom tidigt att det är fel att ljuga och bra att dela med sig. Livet flöt på fram till gymnasiet. Där låg plötsligt mycket fokus på att passa in och fritiden handlade om fester. En känsla av hopplöshet och, trots många vänner, ensamhet började växa i Nils.

Första gudsmötet

Två år in i gymnasiet skedde något märkligt. Från ingenstans fylldes Nils plötsligt av en kraft.
– Jag kände mig så sjukt hemma i mig själv, berättar han. Jag älskade mig själv och mina vänner.

Känslan höll i sig i flera dagar innan den bleknade. Nils ville ha mer. Han ville söka efter vad det var som fyllt honom, men visste inte var han skulle börja. Han provade meditation, buddhism och spiritualitet men blev bara mer och mer förvirrad. Först när han, efter studenten, kom till USA snubblade han över kristendomen. Det var en tjej där som en dag satt och läste Bibeln. De började samtala och en kväll bestämde sig Nils för att be. Med blicken rakt upp i sovrumstaket bad han Gud om hjälp att tro.

Allt detta bor i den här mannen

Andra gudsmötet

Natten därefter fick Nils en dröm. Drömmen verkade utspela sig för länge sedan. På ett torg går en man som är otroligt vacker. Nils ser tydligt hans ögon och förstår att Gud bor i denna man. Allt det goda Nils fått med sig från sitt hem, den kraft han kände under gymnasiet, det han längtat och letat efter sedan dess, allt detta bor i den här mannen. Ingen annan ser honom. Alla runt omkring är fyllda av stress, oro, hat och ilska. Ingen stannar upp och tittar, men Nils ser att mannen älskar dessa människor och vill ha kontakt med dem.

Växer i tro

”Okej Gud, du kanske finns ändå” sa han när han så småningom vaknade. Ett år senare valde Nils att ge sitt liv till Gud. Även om tvivel ibland kan dyka upp betyder Gud allt för Nils i dag. Åren efter att han tagit emot Gud har han fått växa som kristen och tron på Jesus skiner igenom i hans sätt att vara. Samtidigt längtar han efter att växa ännu mer och få bli mer och mer lik honom, mannen i drömmen.
– Tomrummet i mig är verkligen fyllt!

Ryck: Taggar: att bli kristen, personporträtt, intervju, personligt, vittnesbörd,