Förra året gick jag Strandhems bibel- och lärjungaskola. Ett år där förvandlar en på insidan vare sig man vill det eller inte, tror jag. Att leva så nära Jesus som man gör på en bibelskola, det förvandlade mig – och Gud gav mig en gåva som jag inte förstod.

Guds gåva ger mitt liv mening och hopp.

Våren 2014 började Jesus dra i mig, det kan jag se såhär i efterhand. Jag ansåg mig vara kristen men hade inte direkt någon personlig relation med Jesus. Gud var bara regler och gränser. Mamma och pappa ville att jag skulle gå en bibelskola: ”det är bra för dig!”. Jag, som inte ens var övertygad om att Gud fanns, ville verkligen inte kasta bort ett år på något sådant. Men så närmade sig studenten och jag hade ingen koll på hösten. Till slut var bibelskola det enda alternativ jag hade. Jag tänkte att “nåja, jag kommer i alla fall få nya härliga vänner!”

  Men Gud hade större planer. Under året på Strandhem fick Jesus visa mig vem han är, att han älskar mig och att han vill ha en relation med mig. Jag är en känslomänniska och behöver känna kärlek, men den här kärleken var annorlunda. Jag bara visste att Jesus älskade mig. Tron blev verklig. Gud gav mig en gåva, han gav mig sin kärlek som är mycket djupare än bara en känsla. Hans kärlek sträcker sig långt längre än vi förstår. Guds gåva ger mitt liv mening och hopp. Nu är jag kallad att vara ungdomsledare i Ängelholm för att växa och ge vidare den gåva som gav mitt liv en mening.

Foto: pixabay.com
DELA
Föregående artikelSkolattacken i Trollhättan
Nästa artikelDen eviga guiden