Mot sin vilja hamnade Adam Tellbe, som inte var kristen, på en kristen konferens. Mindre än en vecka senare gav han sitt liv till Jesus. Följ med på hans resa!

Namn: Adam Tellbe

Ålder: 19 år

Bor: Örkelljunga, men kommer från Horred

Sysselsättning: går på Strandhems Bibel- och lärjungaskola

Intressen: fotboll, innebandy och att sitta vid datorn

Adam Tellbe valde bort Gud under sin konfirmationstid. Frågan om Gud finns, som han uppriktigt hade undrat över, besvarade han med ett nej.

– Jag bestämde mig för att inte vara troende. Att föreställa sig att det fanns någon som hade så mycket makt gick inte, och dessutom såg jag ingen anledning att släppa in Gud i mitt liv. Jag klarade mig alldeles utmärkt utan honom, tyckte jag.

Hjärntvätt?

I somras jobbade Adam som personlig assistent. I jobbet skulle han åka med på en kristen konferens, något han inte alls såg fram emot. Första mötet på konferensen blev en chock för Adam.

– Predikanten skrek ut sin predikan och gestikulerade med hela kroppen. De som lyssnade satt inte bara tysta utan ropade ofta ”amen” och ”halleluja”. I slutet av predikan fick man komma fram till scenen och få förbön om man ville. Predikanten skrek nu ännu högre och några människor blev omkullslagna av den helige Ande.  Jag trodde absolut inte att sådant kunde hända, utan jag tänkte att allt var ett skådespel och att människorna blev hjärntvättade. Jag var övertygad om att den veckan skulle bli den värsta i mitt liv.

Skäl att tro

– Dagen efter kom fler ungdomar och en av dem, Samuel, sa att jag kunde ställa alla mina frågor till honom. Det gjorde jag och vi hade flera bra samtal. Det kändes som att vartenda svar han gav var så perfekt. Våra samtal och hans övertygelse om att Gud finns gjorde att jag började tänka efter mer och mer.

Släpp in Jesus!

På ett möte delade en tjej några ord från Gud uppe på scenen: ”Du som sitter här och inte riktigt vet vad du ska tro, du ska bara våga öppna ditt hjärta och släppa in Jesus i ditt liv.” En kille som bett för Adam tidigare sa till honom att det var till Adam Gud sa det där.

Gud väntar på att du ska vilja ta emot honom

– Jag gråter aldrig annars, men den här gången kunde jag inte hejda mig. Det var en sådan enorm kraft och en massa känslor kom fram.

Beslutet

Någon dag senare predikade Samuel om att Jesus offrade sig för oss människor och tog all vår synd för att han älskar oss så mycket. Samuel sa också att Gud är här just ikväll och han väntar bara på att du ska vilja ta emot honom.

Jag hade aldrig tänkt på att det var så viktigt att Jesus dog för oss men nu kändes det så verkligt på något sätt. Tankarna flög genom mitt huvud: Jag kan inte göra det – vad ska folk säga om jag blir kristen? Samtidigt kände jag att jag inte hade något att förlora. Jag gick fram till scenen och bad: Gud, om du finns så kom och visa dig för mig ikväll.

Med Gud i livet

– Efter att ha fått förbön där jag börjat skaka och blivit berörd av Gud och även fått prata länge med killen som bad för mig så kände jag en oerhörd glädje. Allt jag såg och tänkte på gjorde mig lycklig.

– Från den dagen finns Gud i mitt liv, och idag är han otroligt viktig för mig. Jag ångrar inte en sekund att jag tog steget och vågade bjuda in honom i mitt liv. Han har fyllt ett tomrum i mitt liv som ingen annan kunde fylla på samma sätt. Han har visat mig vad livet egentligen handlar om.