Make Room

I find space for what I treasure
I make time for what I want
I choose my priorities and
Jesus you’re my number one
So I will make room for you
I will prepare for two
So you don’t feel that you
Can’t live here, please live in me

Jonathan McReynolds

En perfekt avslappning när jag varit igång länge eller haft mycket i huvudet under dagen är att få sätta i mina hörlurar och stänga ute världen för en stund och lyssna på lovsång. Det är något jag gör för sällan men som ger mig mycket kraft när jag väl tar mig den tiden.

På min spotifylista ligger den här låten bland de översta, och mina tankar brukar sätta igång när jag hör artisten sjunga: “Jag gör plats för saker jag värdesätter, jag hittar tid för det jag tycker om, jag väljer mina prioriteringar och Jesus – du är nummer ett.” 

Den här låten påminner mig varje gång om hur viktigt det är att prioritera Jesus. Att Jesus ska vara nummer ett. Men varje gång jag hör låten slås jag också av hur andra saker i min vardag tagit hans plats. Hur otroligt enkelt det är för till exempel min telefon eller dator att ta den platsen. 

Det valet vill jag göra varje dag

Låten fortsätter: “Jag kommer att göra plats för dig, jag kommer förbereda för två, så att du inte känner att du inte kan leva här. Snälla lev i mig.” 

Detta blir en påminnelse om att jag faktiskt har ett ansvar att göra plats för Gud. Jag får överallt och hela tiden ha med honom i mina tankar och i vad jag gör. Jag får “förbereda för två” och inte tro att jag ska leva för mig själv. Det är mitt val om jag vill att Gud ska leva i mig. Det är ett val jag aktivt måste göra hela tiden. Det valet vill jag göra varje dag. Han har ju valt mig.